Introducere

Trăim într-o lume în care germenii devin rezistenți la antibiotice într-un ritm alarmant. Principalul motiv, spun experții este folosirea abuzivă a acestor medicamente fapt pentru care și acestea trebuiesc înlocuite cu altele mai puternice.
Terapia cu vacuum pe de altă parte are avantajul de a fi un procedeu simplu, eficient și fără ajutorul medicamentelor. Stimulează funcția de regenerare a corpului.
Există pacienți, bolnavi care doresc o metodă de tratament care să nu se bazeze pe substanțe chimice, fără efectele secundare ale medicamentelor. Acest pacienți preferă o metodă de terapie care întărește organismul și îl face mai rezistent de la o boală la alta. Terapia cu ventuze poate să realizeze acest lucru.
Scopul este să întărească sau să activeze puterea de regenerare a corpului, în cazul în care nu poate să o facă de la sine.
Prin aplicarea ventuzelor se stimulează circulația sângelui, dilatarea vaselor sanguine, ceea ce ajută la eliminarea rapidă a substanțelor care cauzează durerea.

Avantaje:

  • metoda simplă, ieftină și se poate folosi pe scală largă
  • efectul este rapid și de durată
  • crește puterea de regenerare și rezistența față de boli
  • se poate folosi cu succes pentru prevenirea bolilor

Materialul din care sunt făcute poate fi: corn, bambus, ceramică, plastic dar de obicei sunt din sticlă. Se pot folosi foarte ușor și pahare din sticlă.
Mod de folosire: în varianta clasică, se ia o bucată de vată se înfășoară pe un băț, se introduce în alcool, după care se aprinde vata. Se întoarce ceașca de vacuum cu gura în jos, se introduce flacăra, se crează vid în interior, după care se pune pe piele. Pentru a îndepărta ceașca de vacuum apăsăm cu degetul pe pielea de lângă ceașcă și lăsăm aerul să intre.
Există metode mai noi care folosesc diferite pompe pentru a extrage aerul din interior. Înlăturarea acestora se face cu ajutorul unei supape aflate în partea de sus a ceștii de vacuum.

Wordpress themes JazzSurf